Minnebok: Sammendrag fra turneringssesongen 2021 :-)

Det er på tide å se litt tilbake på årets turneringssesong – en begivenhetsrik sesong med stor deltakelse og artige opplevelser.   Og for klubben er det virkelig positivt å registrere at våre turneringer har blitt lagt merke til – og som trekker stadig flere gjestespillere og oppmerksomhet fra hele Midt-Norge – og delvis fra andre landsdeler også.

Totalt sett har vi hatt hele 848 deltakere i våre 32 turneringer i 2021, dvs. 28,6 spillere pr turnering i gjennomsnitt.
Totalt 848 deltakere i 32 turneringer på Surnadal Golfpark i sesongen 2021! 🙂 (surnadal-golfklubb.no)

Det er nok ikke så mange klubber på vår størrelse som har så stor turneringsaktivitet.  I noen av de større klubbene i Oslo-området er det sagt at det bør bli mindre turneringer for å gi bedre plass til greenfeespillere.  Men i vår klubb er dette ikke noe særlig stort problem foreløpig.  I løpet av golfsesongen er det rikelig med dager å spille golf på (også på helg), i løpet av sesongens ca 5-6 måneder er det minst 120-130 «ledige» spilledager selv om vi har mange turneringer 🙂    Og interessen for turneringsdeltakelse tyder også på at dette er populært for de fleste.   Men vi skal passe på å ha en variert meny av turneringer – der alle spillere uansett nivå finner spilleformer og konkurranser som er attraktive å være med på.

 

Så til årets turneringer på Surnadal Golfpark
Vi skal være forsiktige med å framheve enkeltpersoner – og vi har heller ingen kåring av «årets spiller» i Surnadal Golfklubb.  Men ingen blir nok særlig fornærmet om vi bruker dette bildet av Marius Kvande som «forsidebilde».  Det er ingen tvil om at Marius har hatt en fantastisk sesong, uansett alder.  Med noen få unntak har Marius vært i tetsjiktet av de aller fleste turneringene i 2021.  Og når vi attpåtil vet at han er bare 12 år, så blir det nesten vanskelig å forstå for oss andre. 

Marius (12) har imponert fra start til slutt i år – vunnet både SpareBank1 Nordmøre Challenge og Intersport Cup, spilt seg ned fra 25,5 til 7,5 i handicap, ble nummer 2 (uavhengig av klasse) i Klubbmesterskapet, og ellers vært i toppen i de aller fleste av turneringene – i konkurranse med alle de voksne spillerne.  For vi glemmer naturligvis at gutten er bare 12 år…. 🙂

 

Turneringssesongen 2021 startet med åpningsturneringen «Hook & slice» søndag 2. mai.  Der vant Tove Hilstad Garte, Dagrun Dyrnes Stromberg, Stig Talgø, Marius Kvande og Geir Forbregd sine respektive klasser.

Stig Talgø hadde samme poengsum som Magnus Snekvik og Terje Kvande, men vant sin klasse grunnet lavest spillehandicap.  Pål Morten Fossen fra Oppdal GK ble nr 2 bak Marius Kvande i klasse 2.   

Her er resultatene:  GolfBox Tournament

 

Allerede onsdag 5. mai var det klart for årets første runde av Intersport Cup – som er en turnering/seriespill vi har hatt i mange år i samarbeid med Intersport – Olaf Moen eftf. AS.  Det spilles 9 runder i løpet av sesongen, der 6 av 9 runder teller sammenlagt på «order-of-merit»-lista.

Årets Intersport Cup ble som tidligere år spilt over 9 onsdager utover sommeren, der de 6 beste rundene var tellende i «order-of-merit»-sammendraget.  Tilsammen har det deltatt 41 spillere (6 kvinner og 35 menn) i årets Intersport Cup.

Vi kan gratulere Tove Hilstad Garte og Marius Kvande med hver sin sammenlagtseier !  

Rundevinnere:
1:  Tove Hilstad Garte *  Hallvard Kvande / Knut Haugen / Marius Kvande
2:  Tove Hilstad Garte * Marius Kvande
3:  Tove Hilstad Garte * Jan Ove Bævre
4:  Tove Hilstad Garte * Bjørn Schei
5:  Randi Moe Sæter *  Knut Haugen / Jens Settemsdal
6:   ingen deltakere i dameklassen  * Kristoffer Brøske Nordvik
7:  Randi Moe Sæter * Henrik Melkild
8:  Tove Hilstad Garte * Terje Kvande
9:   ingen deltakere i dameklassen  * Marius Kvande / Terje Kvande

Her finner du alle sammenlagtresultater i årets Intersport Cup:

Damer:                      GolfBox Tournament
Herrer:                      GolfBox Tournament

 

Her er det tre ivrige damer klar for start i Intersport Cup i runde 1 onsdag 5. mai.   Fra venstre Randi Moe Sæter, Tove Hilstad Garte og Heid Snekvik.

 

Under 2. runde i Intersport Cup onsdag 19. mai fikk vi skikkelig regnvær, og det var behov for å både paraply og regnklær.   Fra venstre Heid Snekvik, Kjell Øyen og Nils Magne Røen.

 

Været bedret seg heldigvis betydelig til neste runde. Her ser vi en blid gjeng som spilte sammen i Intersport Cup i runde 3 onsdag 9. juni.  Fra venstre Malin Røen, Kjell Øyen, Jan Ove Bævre og Terje Kvande.  

 

Onsdag 9. juni var en flott sommerkveld, med 21 deltakere til start i Intersport Cup.  Her er det Magnus Snekvik som speider etter sin lange strake drive på hull 1 🙂

 

Og her er det Ronny Edvardsen som fyrer løs i samme retning….

 

Geir Forbregd er en relativt fersk golfer, men som er mye å se på Surnadal Golfpark – og har hatt fin framgang i løpet av sesongen 2021.  Her er svingteknikken på plass og driven går dit den skal.

 

Heid Snekvik smeller til på hull 1.  Med Arthur Melling og Ronny Edvardsen som tilskuere.

Frode Skei Gjengstø (opprinnelig surnadaling, men medlem i Longyearbyen GK), Arnstein Garte og Bjørn Schei benyttet også den flotte sommerkvelden til å spille Intersport Cup.   

 

Her er det Torgeir Kvendset som slår ut fra hull 10 under Intersport Cup runde 4 onsdag 16. juni.  Ronny Edvardsen og Kjell Øyen følger spent med.

 

Henrik Melkild putter på hull 3, mens medspillerne Palmar Brennskag og Bjørn Schei følger med – i runde 5 onsdag 30. juni.   

 

Og her er enda flere blide golfere, fra venstre Jens Settemsdal, Kristoffer Brøske Nordvik og Bjørn Schei.   Dette er fra runde 6 onsdag 4. august.

 

Selv om vi var ganske heldige med været i de fleste turneringene, så var det også bruk for paraply noen ganger.  Dette er er fra runde 7 i Intersport Cup onsdag 18. august.  Fra venstre Arthur Melling, Kristoffer Brøske Nordvik og Henrik Melkild.

 

For å ikke snakke om runde 8 onsdag 8. september, da høljet regnet ned gjennom hele runden – og det var en meget våt gjeng som møttes etter endt runde.  Det var bare de aller ivrigste som stilte opp denne kvelden – faktisk bare 6 deltakere. 
Men på startlista stod f.eks. Tove Hilstad Garte 🙂  Tove slår her ut på hull 1 i en blanding av tåke og regn, mens Randi Moe Sæter venter.   

 

Det var spenning nesten til siste slutt i Intersport Cup. I runde 9 onsdag 22. september delte bestefar Terje rundeseieren med barnebarn Marius.  Dermed avgjorde yngstemann sammenlagtkonkurransen til sin fordel, etter en jevn og spennende duell utover høsten.  Marius Kvande fikk 520 order-of-merit-poeng, mens Terje Kvande endte på 503 poeng.

 

Og torsdag 20. mai var det klart for den aller første runden i SpareBank1 Nordmøre Challenge.    Denne turneringen er også en serie som går gjennom hele sesongen, der de 4 beste av 8 runder teller i sammendraget.  For å få være med i sammendraget er det også krav om minst 4 spilte runder, og det konkurreres om å få høyest gjennomsnittlig poengscore (stableford).

Adm. banksjef Allan Troelsen var tilstede på åpningsrunden og ønsket velkommen – samtidig som det var premieutdeling for fjorårets turnering Surnadal Sparebank Challenge denne kvelden.

Klassevinnere i 2020 i forløperen «Surnadal Sparebank Challenge» var Heid Snekvik, Ken Marius Pedersen og Tove Hilstad Garte.   Heid og Tove delte seieren i dameklassen, mens Ken Marius vant for herrene.   Her sammen med Allan Troelsen til venstre.

 

Her en ivrig gjeng som poserer for fotografen før utslaget på hull 8 under årets første runde av SpareBank1 Nordmøre Challenge torsdag 20. mai.  Fra venstre Einar Grønnes, Jens Settemsdal, Kristian Ansnes og Stig Talgø.

 

Sigurd Berg Kvendset (12) debuterte som turneringsspiller i runde 1 av SpareBank1 Nordmøre Challenge.  Her sammen med Tove Hilstad Garte og far Torgeir Kvendset.

Dagrun Dyrnes Stromberg slår sitt andreslag inn mot greenen på hull 3.  Jan Ove Bævre og Geir Forbregd i bakgrunnen.  Runde 2 – torsdag 3. juni.

 

Hallvard Kvande slår ut på hull 16, mens Bjørn Schei venter på tur.  Runde 2 – torsdag 3. juni.

 

Halstein Kvande putter på hull 3.  Ja da, ballen gikk i koppen 🙂 
Medspillerne Einar Grønnes og Laila Eriksen Østbø i bakgrunnen.   Runde 4 – torsdag 1. juli.

 

Henrik Melkild i aksjon på hull 17, med Øyvind Svinvik og Tom Erik Kvande som tilskuere bak.   
Runde 5 – torsdag 12. august.  

 

Her spillerne på tur ut til første utslag på hull 10.  Randi Moe Sæter, Kjell Øyen og Jens Settemsdal.  Og bakerst kommer vel Trygve Talgø…?   Runde 5 – torsdag 12. august.

 

Arne O. Sæter ble nr 2 i årets SpareBank1 Nordmøre Challenge.  Her putter han på hull 9 i runde 6 torsdag 2. september

 

Øyvind Svinvik på hull 1 i runde 7 av SpareBank1 Nordmøre Challenge torsdag 16. september.

 

Og her er det Marius Kvande som slår ut i runde 7 torsdag 16. september.  

 

Nydelig høstvær under 8. og siste runde i SpareBank1 Nordmøre Challenge torsdag 30. september.  Her er det Laila Eriksen Østbø som putter, mens Jan Ove Bævre og Knut Bergli følger med.

 

Under siste turneringsrunde var også Liv Dalsegg og Magne Snekvik fra turneringssponsor / hovedsponsor SpareBank1 Nordmøre tilstede på ved klubbhuset, der de stilte med både servering og deltakergaver til spillerne 🙂  

Sammenlagtvinnerne ble Tove Hilstad Garte og Marius Kvande, med henholdsvis 20,0 og 20,5 i gjennomsnitts poengscore.  I klassen for herrer med handicap over 36 ble Ken Marius Pedersen klassevinner med 19,0 poengsnitt.

Tilsammen har det deltatt 51 spillere (derav i 4 kvinneklassen, 10 menn i klasse «menn hcp > 36» og 37 spillere i klasse «menn hcp < 36») i årets SpareBank1 Nordmøre Challenge.   Men det var riktignok ikke alle som spilte nok runder til å bli tellende sammendraget (må ha 4 runder).

Rundevinnere:
1:  Tove Hilstad Garte / Knut Haugen / Jan Terje Moen
2:  Dagrun Dyrnes Stromberg / Stig Talgø / Ken Marius Pedersen
3:  Tove Hilstad Garte / Geir Berntsen / Ken Marius Pedersen
4:  Laila Eriksen Østbø / Arne O. Sæter / Robin Straumbotn
5:  Laila Eriksen Østbø / Øyvind Svinvik / Vidar Hoem Ovesen (Tingvoll GK)
6:  Laila Eriksen Østbø / Hallvard Kvande / Ken Marius Pedersen
7:  Dagrun Dyrnes Stromberg / Marius Kvande / Kristoffer Brøske Nordvik
8:  Laila Eriksen Østbø / Knut Bergli / Kristoffer Brøske Nordvik

Sammenlagtresultater finner du her;
Damer hcp < 36:                GolfBox Tournament
Herrer hcp < 36:                GolfBox Tournament
Herrer hcp > 36:                GolfBox Tournament

Premiene deles ut i forbindelse med årsmøtemiddagen på Hammerstuene fredag 26. november. 

 

Da legger vi både SpareBank1 Nordmøre Challenge og Intersport litt til side i denne gjennomgangen, og tar alle de øvrige turneringene i tur og orden utover sesongen.

Torsdag 13. mai – Kristi Himmelfartsdag og «Himmelspretten» på Surnadal Golfpark.   Marius Kvande og (far) Tom Erik Kvande vant suverent og står på toppen av seierspallen, med Tove og Geir Garte på hakket nedenfor på seierspallen og resultatlista  🙂   

Komplette resultater finner du her:  GolfBox Tournament

 

Lørdag 29. mai spilte vi «Et slag mot kreft«- som er en uhøytidelig scramble lagturnering (med 4 spillere på hvert lag) – men likevel med en alvorlig og viktig bakgrunn.   Her går alle spilleinntekter til Kreftforeningen for å støtte arbeidet mot kreft.

Det ungdommelige laget «The fab foooore!» med Lasse Vaseng Hansen, Sindre Hyldbakk Kvande, Tore Bæverfjord og Torstein Snekvik vant «Et slag mot kreft» i 2021.  

På neste plassene:  Nr 2 «Junioran og pensjonistan» med Marius Kvande / Håkon Svanem / Nils Magne Røen / Terje Kvande og nr 3 «Kvennagoissin og Ole Dole Doffen» med Arnstein Garte / Egil Nedal / Halstein Kvande / Pål Johan Svanem.  

 

Her er hele gjengen samlet før start – på behørig koronaavstand mellom hverandre. 

 

Lasse Vaseng Hansen slår ut på hull 10, mens kompisene i «The fab foooore!» venter bak.  

 

Gjestelaget «Molde /  Tingvoll» deltok også i «Et slag mot kreft».   Laget bestod av Bjørn Vikhagen, Laila Vikhagen, Olav Vikhagen og Per Jakob Bjørnå.

 

«Junioran og pensjonistan» i aksjon på green 7.   Marius Kvande putter.

 

«Filterslag» i aksjon.   Kjell Øyen chipper inn på greenen på hull 7, mens Siri Vaagland, Laila Eriksen Østbø og Tor Oterhals følger meget spent med.

 

Vi arrangerte lagturneringen BMW eDrive Invitational sammen med sponsor Sulland Trondheim lørdag 12. juni.  Det ble spilt texas scramble, med valgfritt 3 eller 4 spillere pr lag.  

 

Sulland Trondheim (som også er vår hullsponsor på hull 7) stilte opp med flere flotte demobiler for visning til spillere og publikum.   Det skal ikke forundre noen om Tom Erik har fått solgt et par biler til deltakerne i BMW eDrive Invitational i ettertid 🙂

 

«Gartes» med Kristin, Tove og Geir Garte vant BMW eDrive Invitational, med hele 51 poeng.  Samme poengsum hadde også «Snekvikbanden & Knut» med Ragnhild, Heid og Magnus Snekvik sammen med Knut Bergli.   På 3. plass kom «Stjernelaget» med Stig Talgø, Tor Helge Taagvold, Bjørn Schei og Geir Forbregd.

 

Bjørn Redalen (Stjørdal GK), Stian Oterhals, Steffen Iversen og Ricard Meland (de to sistnevnte fra Trondheim GK) stilte på laget «Team Solsiden«.

 

Siri Vaagland putter på hull 5.  Medspillere var Arnstein Hilstad Garte (bildet), Tor Oterhals og Knut Haugen.

 

Torstein Snekvik (som her slår ut på hull 4) har her med seg Lasse Vaseng Hansen, Kristian Skansen Ansnes og Andreas Dalsegg Sæter på laget «The fab fooooore!» denne gang.   

 

Ragnhild Snekvik med to premier hjem fra BMW eDrive Invitational !

 

Sulland Trondheim med salgssjef Tom Erik Kvande var turneringssponsor og medarrangør på BMW eDrive Invitational.  Legg merke til speilbildet av klubblogoen på det blanke BMW-panseret 🙂    

 

Lørdag 20. juni var det igjen Narvesen Tour på Surnadal Golfpark.  Dette er en nasjonal juniorturnering, der vi er underlagt region Midt-Norge.  Spillere fra Ålesund i sør til Trondheim i nord deltok.  Men pga. smittesituasjonen ble deltakelsen mindre enn vi kunne håpe.   Det var tre deltakere fra vår egen klubb med på startstreken, Sigurd Berg Kvendset, Marius Kvande og Håkon Svanem.

Her er resultatlistene fra Narvesen Tour i Surnadal;  GolfBox Tournament

 

Marius Kvande slår ut i Narvesen Junior Tour – mens medspillerne fra Ålesund, Stjørdal og Trondheim følger med bak.

 

Sigurd Berg Kvendset (nr 2 fra venstre) med sin velfortjente medalje.

 

Håkon Svanem (Surnadal GK) og Peder Ranes (Trondheim GK) var litt småspente før start, men begge gjorde en flott innsats i Narvesen Junior Tour på Surnadal Golfpark.

 

Her er det tre beste i klassen gutter 16-19 år, fra venstre Imre Spjelkevik, Bjarki Mørch Tomasson og Oscar Bjertnæs Klepp, alle fra Trondheim Golfklubb.   Tomasson vant klassen med sterke 70 slag, som er bare 3 slag bak banerekorden.

 

Så var det klart for den turneringen vi hadde planlagt og ventet på helt siden november 2020 🙂
Lørdag 26. juni var uten tvil den viktigste turneringsdatoen i sesongen 2021.  For første gang arrangerte vi Surnadal Golf Maraton – med 3 runder a 18 hull.   

Et ganske så unikt konsept der vi la ned stor innsats i hele klubben sammen med vår viktige turneringssponsor Norske Filter AS for å få til en turnering som alle spillere husker på en positiv måte.   Uten innsatsen og det økonomiske bidraget fra Norske Filter AS har det ikke vært mulig å lage et så omfattende og godt arrangement som vi klarte å få til – så all ære og takk til Tor, Siri og Stian i Norske Filter AS.

 

Vinnere av Surnadal Golf Maraton 2021 ble Heid Snekvik og Ragnhild Snekvik 🙂   Mor og datter Snekvik vant ganske suverent også, med 131 poeng totalt på de tre rundene (46 + 44 + 41 poeng) !!    Det var også damer på 2. plass i Surnadal Golf Maraton – Siri Vaagland og Tove Hilstad Garte spilte også en knallsterk turnering og sikret seg 125 poeng.

 

NRK Møre og Romsdal dekker alle store hendelser – selvfølgelig også Surnadal Golf Maraton 🙂 

 

Arnstein Hilstad Garte og Emil Naterstad hadde «døgnvakt» i sekretariatet, og gjorde en kjempejobb med å holde styr på deltakere, startlister og resultater underveis.   Geir Garte følger med at alt går riktig for seg 🙂

 

Eget spillertelt i Surnadal Golf Maraton 🙂   Teltet leide Norske Filter AS fra Idrettslaget Søya, som også monterte og demonerte for oss.  

 

For å gjennomføre et så stort turneringsarrangement er vi helt avhengig av en stor og dyktig komite.  Her er noen av vertskapet, fra venstre Einar Grønnes, Jan Terje Foss, Jan Ove Bævre og Palmar Brennskag.  Tilsammen var det ca 25 personer engasjert i komiteen.  

 

Helge Wiig og Øyvind Svinvik endte på en sterk 5. plass i Surnadal Golf Maraton.   Medspillerne Erik Nordvik og Rune Nikolaisen (begge fra Sunndal GK) kom på 9. plass av totalt 28 par på startlista. 

 

Ole Erik Stavrum og Svein Strandkleiv fra Molde GK sammen med Knut Haugen og Ronny Edvardsen.

 

Håkon Sæther og Erik Nes Aune spilte sammen med kristiansunderne Lars Erik Fremstad (som putter) og Andreas Rødsand.

 

Allan Troelsen og Finn Backer (Kristiansund og omegn GK)

 

Halstein Kvande, Egil Nedal, Andreas Dalsegg Sæter og Arne O. Sæter på tur opp til utslaget på hull 3.

 

Lunsj og middag ble levert av Gårdsslakteriet Sylte, med bl.a. en fantastisk god helstekt gris som middag. 

Sturla Solheim og Brit Røsand var blant de mange i komiteen som sørget for at spillerne fikk servering. 

 

Maja Bjørnaas og Randi Moe Sæter var blant flere som hadde ansvar for «maratongolf-kafeen».

 

«Stinn brakke» i middagspausen – godt å få seg en pause før siste runde 🙂 

 

Og dagen etter var det tid rydding, evaluering og golfprat 🙂    Fantastisk innsats av hele gjengen !

 

 

Allerede helga etter maraton (lørdag 3. juli) var det klart for Surnadal Open, som også er en stor og populær turnering.  Dette er en tradisjonsrik turnering der vi spiller stableford for å kåre klassevinnerne.   

Her er komplette resultatlister:    GolfBox Tournament

Premierte klassevinnere; fra venstre Dagrun Dyrnes Stromberg, Tove Hilstad Garte, Øyvind Svinvik, Paul Arne Nøstberg (Oppdal GK) og Pål Johan Svanem.

 

Lars Nes fra Sunndal GK på hull 5 under Surnadal Open.

 

De to eldste på bildet døpte umiddelbart billedsteksten til «Gammeldamene og Peder»….   Men det korrekte er altså Randi Moe Sæter, Tove Hilstad Garte sammen med unggutten Peder Ranes fra Trondheim GK.   (Peder bor i Trondheim men har bl.a. både onkel/tante og bestemor i Surnadal)

 

På bildet nedenfor ser vi alle de premierte samlet etter sommerturneringen Pipelife Mexican Scramble lørdag 17. juli.  Arthur Melling ønsker deltakerne velkommen på vegne av hullsponsor (hull 2) og turneringssponsor Pipelife Norge AS.

Tilsammen deltok 14 lag med 3 spillere på hvert lag i turneringen, der Pipelife Norge AS (representert med Arthur Melling (foran på bildet) sponset premiene.

Her kan du se alle resultater fra Pipelife Mexican Scramble 2021

Vinnerlaget «PGA? – vi er klare» med Arne O. Sæter, Helge Wiig og Øyvind Svinvik. 

 

Laget «Oldboys» med Kjell Øyen, Anders Fridtjof Røen og Trygve Talgø spilte meget godt – og endte på en knallsterk 3. plass med 43 poeng.

 

«Birdie bandits» med Jan Ove Bævre, Halstein Kvande og Palmar Brennskag stilte et sterkt lag under Pipelife Mexican Scramble – og endte på en respektabel 6. plass.   Forøvrig med to birdier på scorekortet 🙂

 

«De ustabile» med Tor Oterhals, Bjørn Redalen og Tom Erik Kvande viste seg faktisk som ganske stabile denne dagen 🙂  Laget endte på en meget solid 4. plass i konkurranse med 13 andre lag.

 

Laget «Norwegian Birdies» med Rune Erik Aasen, Frode Skei Gjengstø og Tor Helge Taagvold endte på 8. plass i Pipelife Mexican Scramble.

 

Lørdag 31. juli var det klart for Norske Filter After Golf.  Dette er en texas scramble parturnering, der en del av konseptet er «after golf» med middag og sosialt samvær med livemusikk i redskapshuset etter turneringen.  Trubadur Magnus Hestegrei var hyret inn for anledningen – og bidro til høy stemning i redskapshuset utover kvelden.

 

 

Årets vinnere ble laget «Parterapi» med Marit Hagen og Erik Nordvik fra Sunndal GK.   På bildet sammen med klubbvennene Vidar Sæter og Anne Helene Gravem.

Her finner du alle resultatene:    GolfBox Tournament

 

 

To blide karer i aksjon under Norske Filter After Golf.   Jens Nervik og Tom Erik Kvande.

 

Parene Team Bjørnaas (Maja og Jørn) og Belsaas/Belsaas (Berit og Ole Christian) gikk sammen i Norske Filter After Golf.

 

Arne Røen og Kristoffer Brøske Nordvik under Norske Filter After Golf 🙂

 

Vinnerparet Erik Nordvik og Marit Hagen med premien fra Norske Filter.   Bak ser vi musiker Magnus Hestegrei som bidro til stor stemning i redskapshuset under «after golf» 🙂

 

Her er det utdeling av heder og ære (og 5000 kroner) til banemannskapet, da Tor Oterhals i Norske Filter AS overrekker pengegaven til banesjef Geir Berntsen.   Gaven er øremerket en sosial sammenkomst med mat og drikke for dugnadsgjengen.

 

For aller første gang i klubbens historie ble det også arrangert en egen lokal klubbturnering for juniorer i 2021.  «NordHus Junior Open» kom i stand etter initiativ fra Kristoffer Brøske Nordvik og Henrik Melkild.  Og Kristoffer var også premiesponsor gjennom snitt eget snekkerfirma NordHus AS.   Kjempebra opplegg med hele 14 unge golfere til start !   

 

Og vinner ble turneringens yngstemann Marius Kvande, som denne dagen spilte på bare 72 slag – og fikk hele 40 poeng !   Fantastisk runde – og Marius var helt uslåelig denne dagen.

 

Her er Tore Bæverfjord, Lasse Vaseng Hansen og Eirik Vang Aas i aksjon på hull 9 under NordHus Junior Open.

 

Dagen etter var det seniorene sin tur, da vi arrangerte Sissener Classic Tour på Surnadal Golfpark søndag 8. august.  Dette er en turnering for golfspillere over 50 år, som vi arrangerer på vegne av Norsk Seniorgolf.    33 spillere stilte til start, noe som kanskje var litt skuffende – men som delvis skyldes korona og delvis ferieavvikling.

Her er egen omtale som ble lagt ut på våre hjemmesider etter turneringen;
Allan Troelsen bestemann i Sissener Classic Tour (surnadal-golfklubb.no)

Klassevinnere 
Klasse 1:                         ingen deltakere
Klasse 2:                      Allan Troelsen, Surnadal GK                                    73 slag (brutto)
Klasse 3:                      Steinar Roald, Molde GK                                         74 slag (brutto)
Klasse 4:                      Knut Haugen, Surnadal GK                                      81 slag (brutto)
Klasse 5:                      Olav Vikhagen, Molde GK                                        64 slag (netto)
Klasse 6:                      Sirpa Skomsøy, Kristiansund og omegn GK             68 slag (netto)
Klasse 7:                         ingen deltakere
Klasse 8:                      Palmar Arne Brennskag, Surnadal GK                      62 slag (netto)

Her finner du alle resultatene fra Sissener Classic Tour på Surnadal Golfpark 

Norsk Seniorgolf har også lagt ut en sak på sine hjemmesider om turneringen i Surnadal.

Fra venstre Geir Berntsen (nr 5 klasse 3), Steinar Roald, Molde GK (nr 1 klasse 3), Allan Troelsen (nr 1 klasse 2) og Ole Christian Belsaas, Byneset GK (nr 2 klasse 2).   Klasse 2 er for spillere med handicapnivå 5,0 – 8,9, mens klasse 3 er for handicap 9,0 – 11,9.

 

Laila Vikhagen (Molde GK), Ole Kårvåg (Kristiansund og omegn GK) og Hallvard Kvande.  Sistemann i gruppa var fotograf Knut Haugen.

 

Disse karene konkurrerte alle i klasse 3 (dvs. handicap 9,0 – 11,9).  Fra venstre Geir Garte, Viggo Valseth, Svein Strandkleiv og Odd Einar Gussiås.  Alle de tre sistnevnte er fra Molde GK.    Svein ble bestemann av denne gruppa med sine 74 slag, og sikret seg en fin 2. plass i klassen – og en verdisjekk fra Norsk Seniorgolf for samlet 2. plass for klassene 2,3 og 4.

 

Lørdag 21. og søndag 22. august ble årets klubbmesterskap avviklet.  Tove Hilstad Garte og Stian Kooyman ble Klubbmester 2021.   Men det var spenning til siste slutt, spesielt i herreklassen der Marius Kvande endte bare 4 slag bak Stian. 

 

Selv om det naturligvis bare to «ekte» klubbmestere, så er det likevel mange klasser og klassevinnere.  Derfor et stort premiebord.    

Klassevinnere:   
Barn under 13 år:                         ingen deltakere
Junior 13-19 år:                         Marius Kvande, 146 slag
Damer:                                         ingen deltakere
Herrer:                                       Stian Kooyman, 142 slag
Senior damer:                            Tove Hilstad Garte, 161 slag
Senior herrer:                             Allan Troelsen, 155 slag
Damer veteran:                          Laila Eriksen Østbø, 209 slag
Herrer veteran:                           Terje Kvande, 147 slag
Damer stableford:                      Tove Hilstad Garte, 66 poeng
Herrer stableford:                       Erling Svinvik, 91 poeng

Her finner du alle resultatene fra klubbmesterskapet 2021:  GolfBox Tournament

 

 

Klubbmester Stian Kooyman i farta på første spilledag.

 

Her er damenes klubbmester Tove Hilstad Garte i aksjon på hull 3 (med litt «lån» av nabo-fairwayen akkurat her 🙂 )

 

Det var også ganske stort publikum som fulgte innspurten av klubbmesterskapet på hull 7, 8 og 9.   Her ser vi de beste herrespillerne på hull 7.   Geir Garte putter, mens Allan Troelsen, Marius Kvande (på huk bakerst) og Stian Kooyman.

Her er en blid gjeng som spilte sammen på dag 2 i klubbmesterskapet, fra venstre Torstein Snekvik, Magnus Snekvik, Bjørn Schei og Jørn Einar Bjørnaas.

 

Siri Vaagland og Laila Eriksen Østbø under siste spilledag i klubbmesterskapet.   Siri Vaagland ble forøvrig  nr 2 i dameklassen med 171 slag over to dager (11 slag bak vinneren Tove Hilstad Garte).

 

Solid gjeng av erfarne golfere som alle stilte i klasse «herrer veteran» under klubbmesterskapet.  Fra venstre Hallvard Kvande, Nils Magne Røen, Jens Settemsdal og Terje Kvande

 

Marius Kvande får sin velfortjente premie som vinner av juniorklassen (og nr 2 totalt) i årets klubbmesterskap.

 

Svorka Mini Maraton (3 x 9 hulls parturnering) lørdag 4. september.   Fantastisk respons, med hele 54 spillere til start.  Vanligvis blir det litt færre deltakere etter at jaktperioden starter, men Svorka Mini Maraton viste seg uansett som en svært attraktiv turnering – og vi har ambisjoner om å få til gjentakelse også i 2022.

 

Det var laget «Team hit and hope» med ekteparet Rune Lønnum og Kari Lise Kongshaug fra Kristiansund og omegn GK som vant årets utgave av Svorka Mini Maraton.   Denne turneringen ble «født» som resultat av den virkelige maraton vi arrangerte i juni, da det i etterkant kom forslag om å lage en minimaraton. 

Som sagt så gjort, vi fikk med Svorka som turneringssponsor – som sørget for både servering og flott premiering til deltakerne.  På bildet nedenfor ser vi alle de premierte lagene.   

Komplett resultatliste finner du her:  GolfBox Tournament

 

Under Svorka Mini Maraton hadde vi også besøk av ordfører Margrethe Svinvik, som takket klubben for stor dugnadsinnsats og aktivitet – og ønsket spillerne lykke til med turneringen. 

 

Svorka (her representert ved konseptutvikler Sara Akerfeldt) stilte med eget sponsortelt – med både deltakergaver og energipåfyll til spillerne.   

Vi er meget takknemlig for alle våre turneringssponsorer som legger ned stor innsats og masse penger i turneringene i våre.  

 

Hvilken golfbag skal jeg velge….?     Ikke rart om Marius leter etter bagen sin – det var hele 54 deltakere / 27 par med i Svorka Mini Maraton.  Turneringen ble spilt som 3 x 9 hulls, med pause og energipåfyll mellom rundene

 

«Hals Oil Fanclub» med Even Hoem Stavnesli og Vidar Hoem Ovesen fra Tingvoll GK (og Kristansund) har gode betjentskaper i Todalen – som bl.a. bevises ved at de to har klart å ordne seg med egen sponsoravtale (capser) fra Hals Oil ved Terje Nordvik. 

 

Helga etter (lørdag 11. september) var det klart for Alti Birdie.  En ny parturnering, denne gang med greensome som spilleform.

 

Adm. direktør Lars Ove Løseth orienterte litt om Alti Forvaltning AS og sponsorsamarbeidet med Surnadal Golfklubb, og ønsket spillerne lykke til i turneringen.  Men han informerte også om premieringen – og der overrasket han alle med å sette opp en golftur til Spania for vinnerparet!!  Så dermed ble det ekstra konsentrasjon og spenning omkring tetplassen utover dagen 🙂

Lars Ove og makker Tor Mogstad kjempet lenge om førstepremien selv, men endte til slutt på en sterkt 2. plass.   

Det var bruk for paraplyene i begynnelsen av Alti Birdie, men været bedret seg utover dagen.

 

De tre beste lagene i Alti Birdie samlet på seierspallen.  Fra venstre nr 2 «Setergarden IL» (Lars Ove Løseth / Tor Mogstad), nr 1 «ALTI on green» (Randi Moe Sæter / Arnstein Hilstad Garte) og nr 3 «Team Svinvik» (Erling Svinvik / Øyvind Svinvik).

Her er komplett resultatliste for ALTI Birdie.

 

På tradisjonelt vis ble årets turneringssesong avsluttet med Hjortescramble.  Denne turneringen arrangeres alltid i begynnelsen av oktober, samtidig med at hjorten kommer inn på baneområdet.  I år ble turneringen spilt lørdag 2. oktober.   Dette er kanskje vår aller mest tradisjonsrike og populære turnering, i år ble det satt ny «banerekord» med hele 60 spillere / 30 par fra hele Midt-Norge til start.   

 

Det var «Gartes» (med Tove og Geir Garte) som vant Hjortescramble 2021, med «Svinvik / Svinvik» (Erling og far Øyvind) på 2. plass og «Long balls» med Kristoffer Brøske Nordvik og Bjørn Schei på 3. plass.   Alle de tre beste lagene fikk kortreist hjortekjøtt av ypperste kvalitet som premie sammen med hver sin flaske rødvin til. 

Fyldig omtale og massevis med bilder finner du i egen nyhetssak som ble lagt ut etter Hjortescramble: 
Tove og Geir vant Hjortescramble 2021 ! 🙂 (oppdatert med flere bilder) (surnadal-golfklubb.no)

Komplett resultatliste for Hjortescramble 2021 finner du her:  GolfBox Tournament

 

 

Oppdal GK stilte også i Hjortescramble.  Egil Toftaker spilte sammen med sønnen Mats-Egil Toftaker under lagnavnet «Oppdalenganj«, som endte på 18. plass blant de 30 parene på startstreken.  

 

Oddvar Væge og Arthur Melling har tydeligvis en plan…….

 

Tor Helge Taagvold, Hans Christian Bolstad (Klæbu GK) og Knut Haugen på vei opp bakken på hull 8.

 

Halstein Kvande og Egil Nedal stilte under lagnavnet «Hellan og Hallan» – med egne skjorter med navn på ryggen 🙂

 

Marit Sveen Kvande – med et humør som vi liker å se på golfbanen 🙂

 

Vi hadde også besøk fra Klæbu GK under Hjortescramble.   Rune og Adrian Rein (far og sønn) spilte sammen med Marius Kvande og Terje Kvande.

 

Martinus Grønnes var en banevaktene under Hjortescramble.  Med så mange deltakere vurderer vi det som viktig tiltak for både spillehastighet og sikkerhet å ha vakter ute på banen. Viktig jobb.

 

Her er det John Ness (Sunndal GK) som slår ut på hull 12, med lagkamerat Emil Jønsson og banevakt Arne Wibe som følger med i bakgrunnen.

 

For noen betyr Hjortescramble også at man tar fram det gamle golfantrekket fra skapet.  Ronny Edvardsen og Knut Haugen i laget «Happy Campers Golf» spilte riktignok ikke opp mot det man kunne forvente av slike stilige karer 🙂

 

En av de mange gjestespillerne som deltok i årets Hjortescramble var Steffen Iversen.  Den tidligere toppfotballspilleren har deltatt på 3 turneringer på Surnadal Golfpark i år, og vi kan vel tillate oss å kalle han en ekte surnadalsvenn.   Han trives godt i miljøet ved klubbhuset på Mo 🙂

 

Vi takker dermed for en fantastisk turneringssesong på Surnadal Golfpark – og ser fram til nye fine turneringer med massevis av spillere på startstreken også i 2022. 

 

Med golfhilsen
Knut Haugen, turneringsleder 2021