Totalt 848 deltakere i 32 turneringer på Surnadal Golfpark i sesongen 2021! :-)

Etter en rask opptelling av alle turneringene som vi har arrangert i 2021 viser statistikken i Golfbox at vi har hatt totalt 848 deltakere i våre 32 turneringer denne sesongen.   Dette gir et gjennomsnitt på 26,5 deltakere pr turnering.   Tilsvarende tall for 2020 var 858 på 30 turneringer, dvs. gj.snitt på 28,6.

Altså en liten nedgang fra i 2020, men likevel langt høyere enn 2019 og tidligere – og langt høyere enn det sammenlignbare klubber kan vise til.   848 spillere har altså spilt turneringer på Surnadal Golfpark i løpet av sommeren – og det er rett og slett fantastisk bra!

Vi takker alle spillere som har deltatt i våre turneringer i løpet av sesongen – både klubbens egne medlemmer og ikke minst alle gjestespillere fra hele Midt-Norge som har kommet til Surnadal for å spille golfturneringer.

Skal vi likevel prøve oss på en liten «analyse» av årsaken til (den lille) nedgangen fra 2020 skyldes nok dette 2-3 åpenbare forhold.  For det første var vi svært uheldig et par onsdager i september som helt sikkert medvirket til at bare 6 deltakere i de to siste rundene av Intersport Cup.  Ellers ble SpareBank1 Nordmøre Open (tidligere Surnadal Sparebank Open) avlyst i år, en turnering som hadde god deltakelse i 2020.   Og ellers litt skuffende deltakelse i Narvesen Tour – som ganske sikkert skyldes koronarestriksjonene som begrenset reiser mellom kommunene tidlig i sesongen.   Vi skal også huske på at den nye juniorturneringen NordHus Open teller med i gjennomsnittet – her hadde vi 14 deltakere – noe som er meget bra – men likevel drar totalsnittet.

På en annen side har vi hatt svært god deltakelse i både Surnadal Golf Maraton, Svorka Mini Maraton og Hjortescramble.    BMW eDrive Invitational og Pipelife Mexican Scramble trakk også mange deltakere i 2021.

Det har i 2021 vært 139 deltakere i Intersport Cup (9 runder) og 158 deltakere i SpareBank1 Nordmøre Challenge (8 runder), som er inkludert i tallene ovenfor.

Foruten våre egne turneringer har vi i 2021 også hatt det tekniske ansvaret for turneringsrunder i både Narvesen Tour (juniorer 12-19 år) for NGF region Midt-Norge og for Sissener Classic Tour på vegne av Norsk Seniorgolf.