Marius Kvande nr 19 i Srixon Tour på Bjaavann GK i Kristiansand. Nå oppdatert med «reisebrev» :-)

Marius Kvande har i helga vært i Kristiansund for å spille en todagers runde i den nasjonale juniorturneringen Srixon Tour, der han spilte i GU15-klassen der de fleste av konkurrentene var året eldre.

Det var 61 deltakere i klassen og Marius endte på øvre tredjedel med sin 19. plass.  Under lørdagens runde ble turneringen stanset pga. lyn/torden, og spillerne mistet naturlig nok rytmen i spillet.  Runden ble ikke fullført før langt ut på ettermiddagen.    Og resultatene ble nok også litt preget av forholdene.   Marius (og de fleste andre) spilte betydelige bedre i søndagens runde enn lørdag.

Marius endte på 164 slag etter to runder 18 hull, dvs. 20 over banens par totalt.  Bjaavann er regnet som en krevende bane, så dette resultatet er slett ikke verst – selv om vi tipper at Marius ikke var helt fornøyd med lørdagens 86-runde.   Søndag ble det hele 4 birdier og ellers en jevnere runde med bare 1 dobbelboogie – og 78 slag totalt (6 over banens par).

Resultatlistene er dominert av spillere fra ressurssterke klubber i Oslo-, Bærum- og Stavanger-området, og blant de 20 beste var det vel bare Marius og en kamerat fra Sunnfjord GK som kommer fra klubber lenger nord i landet.  Sterk prestasjon av Marius i konkurranse med landets beste 15-åringer 🙂

Her er resultatene fra Srixon Tour runde 1.

Etter runden søndag har web-redaktøren fått et fyldig referat fra Marius selv – slik han opplevde spillet på Bjaavann – artig og interessant lesning:

Lørdag 13. mai:
Runden i går var bare kort oppsummert med to ord, stang ut. Alle puttene var på hullkanten og ut, så da ble det mange 3-putter, fordi jeg ikke var helt sikker på farten på greenene enda. Men har eg 2-putta i stedet så har ikke scoren vært så aller verst heller. Men så på hull 1 og til hull 4 satt spillet og eg var i ein god flyt. Mista på en enkel par putt på hull 4 fordi jeg var for slarskete med linen min. Så stoppa spillet før innspillet mitt mot greenen på hull 5. Så fortsetter vi der vi slapp, en ny 3-putt. Så var det ingenting som klaffet resten av runden (hull 6-9 siden vi begynte på hull 10).  

Søndag 14. mai:
Tøff start på hull 10 idag, med hook på utslaget som førte til fairway på hull 11, men bedre enn vatn som er til høyre. Så slo eg 5-jern som ikkje har gått så bra i de siste, så ballen ender opp i det store vatnet. Kjip dobbel bogey på første hullet. Så bra par på hull 11. Sur bogey på 12, med 4 slag på 70m. Slo i vatnet på hull 13, men fikk ein kjempe bra up and down for bogey. Men da hadde eg ikkje heilt golf følelsen inne i kroppen enda, men på hull 14 og utover kom den, heldigvis. Lett par på hull 14, og hull 15 en sur bogey med 90 grader rundt hullet og ut. Hull 16 vart spilt mye korterere enn det lengden på scorekortet tilsier, kanskje lengden på dametee faktisk. Sur 3 putt med en putt på hull kant da å. Lett birdie på hull 17. Fint par på 18. Så måtte vi vente litt før alle flightene har fått gått ut. Heldigvis tok ikke den pausen knekken på spillet. Åpner med en bra birdie på hull 1, fortsetter med en sur bogey på hull 2. Så slo i vatnet på hull 3 og bra bogey save der. Birdie hull 4 etter bra innspill. Par på 5 og driver perfekt ut på hull 6, så enkel birdie igjen etter nydelig innspill. Så ble det en sur 3 putt på hull 7 og på hull 8 bommer på en 30cm par putt 🙁   På hull 9 var jeg bare uheldig å fikk bogey.

Vi takker Marius for et fyldig referat fra rundene på Bjaavann GK utenfor Kristiansand – og ønsker han lykke til videre !   Allerede kommende helg er det dobbelrunde i Narvesen Tour, denne gang i Ålesund.

Fotograf:  Solveig Kvande

Bjaavann GK har en av Norges aller fineste golfbaner, som ligger fint til Bjåvannet innerst i Ålefjærfjorden ca 18 km utenfor Kristiansand.

Banen er designet av den kjente golfbanearkitekten Robert Trent Jones jr.    Les mer om banen her.

Her har nok ballen havnet litt utenfor «allfarvei».  Men kjenner vi Marius rett så klarte han å fram ballen herfra også 🙂

PS  Og vi minner også om søndag 18. juni – da kommer både Midt-Norges beste juniorer (inkludert Marius selvfølgelig) til Surnadal Golfpark for å spille Narvesen Tour.