Marius Kvande avgjorde «Surnadal Open» med kanonsterk andrerunde i plaskregn og krevende baneforhold :-)

Værforholdene under Surnadal Open 2022 var helt i grenseland av det som kan sies å være forsvarlig for å spille golf.  Spillerne hadde både regnklær og paraplyer, men til tross for dette var de aller fleste våte «inn på skinnet» etter 4 timers golfspill.  Men spillerne kom seg gjennom 18 hull, og såvidt vi kunne registrere var humøret godt til tross for trasig vær 🙂

Marius Kvande noterte seg for en bruttoscore på bare 73 slag og solide 34 stablefordpoeng, og vant likegodt begge konkurransene for spillere med handicap 0 – 18.   Marius avgjorde turneringen med en forrykende andrerunde der han spilte på 33 slag (banens par), som er fantastisk bra i de baneforholdene som vi opplevde i dag.   Øyvind Svinvik og Lars Nes (Sunndal GK) sikret seg hhv. 2. og 3. plass i herreklassen, både i stableford og brutto slag.

I dameklassen hadde Ragnhild Snekvik beste stableford poengsum, mens Randi Moe Sæter hadde laveste bruttoscore.  De to damene hadde en svært jevn og spennende duell seg i mellom gjennom hele turneringen.

Og i herreklassen for spillere med handicap 18,1 – 36,0 vant Tor Helge Taagvold med 37 poeng, som forøvrig var dagens høyeste poengsum uavhengig av klassen.   Og i herreklassen for spillere +65år (som spilte fra tee 33) vant Terje Kvande både stableford og brutto.

Deltakelsen i årets Surnadal Open var dessverre noe lavere enn vanlig, som skyldes både ferieturer, jobb, andre sommeraktiviteter og sykdom – samt at værmeldingene trolig ikke virket særlig positivt på deltakelsen heller.  I tillegg var det også et par andre turneringer i naboklubbene, som også bidro til færre gjestespillere enn normalt.  Men det var likevel 20 spillere som fullførte, og vi ble selvfølgelig enig om at alle som spilte golf i dette griseværet var litt av noen tøffinger (eller muligens tullinger….?) 🙂

Alle resultatene er tilgjengelig i Golfbox.

Det er tradisjon at premieringen i Surnadal Open er et stort gavepremiebord som er gitt av lokalt næringsliv.   Premiesponsorer var følgende bedrifter;  Talgø Møretre, INC. Surnadal, Gjensidige Surnadal Heim Tingvoll, Surnadal Transport, Sveen Auto, Power Surnadal, Intersport Olaf Moen eftf, SpareBank1 Nordmøre, Surnadal Brekkøya Camping & Restaurant, Thon Hotel Surnadal, Norsk Kvalitetsmat, Alti Forvaltning, YX Energi – Bjarne Schei AS og Olav Thon Gruppen / Amfi.  Vi takker samtlige bedrifter for støtte til Surnadal Open – som gjør at vi kan skilte med et svært attraktivt premiebord – og dermed en turnering som kan trekke enda flere deltakere neste sesong.

Her er alle klassevinnerne samlet etter premieutdelingen, fra venstre Ragnhild Snekvik, Terje Kvande, Marius Kvande, Tor Helge Taagvold og Randi Moe Sæter.

Vi håpet i det lengste at yr.no skulle bomme på værmeldingen, men dessverre traff meterologene 100% både på type vær og tidspunkt i dag..  Regnværet startet for fullt omtrent samtidig med turneringsstart, og varte turneringen helt ut.  Det var dermed behov for både regnklær og paraplyer.  Pga. nedbørsmengdene som kom i løpet av kort tid lørdag formiddag var det store mengder vann på mange steder av banen i dag, og i første del av turneringen var det faktisk mye overvann på et par av greenene også – som gjorde at spilleforholdene var meget krevende.

Oppdalingene Mats-Egil Toftaker og Egil Toftaker (ja, sønn og far…) var i likhet med alle de andre deltakerne helt gjennomvåte etter fullført Surnadal Open – og de tilreisende (uten klesskift) måtte gå til det tunge skritt og kjøpe seg golfskjorter fra Surnadal Golflkubb 🙂   Egil fikk en god rabatt på skjorta under betingelse av at han spilte resten av golfsesongen med dette antrekket i Oppdal GK 🙂

Dagens turneringssponsor var Norsk Kvalitetsmat AS (som forøvrig har 25-årsjubileum i 2022) – og som sørget for servering av nydelig fiskeburger med brød og scampi grillspyd til spillerne etter at turneringen var ferdig.

Helge Rodal var grillmester på vegne av Norsk Kvalitetsmat.   Fiskeburger med smakstilsetning ost, chili og bacon kan virkelig anbefales 🙂   (noen synes riktignok at chili blir litt sterkt, men da anbefales en dæsj rømmedressing på burgeren, iflg. Rodal)

Grillmester Rodal ordnet middag til hele gjengen 🙂

Her er Norsk Kvalitetsmat sin fiskeburger med ost, chili og bacon – men her «anonymisert» bak Norgesgruppen sin egen merkevarelogo.  Den som ønsker å prøve produktet kan f.eks. stikke innom Kiwi Surnadal.