Klubbmesterskapet 2021 nærmer seg også :-) Her er litt informasjon

I skrivende stund er det en knappe 5 uker til årets klubbmesterskap – nærmere bestemt lørdag 21. og søndag 22. august.
Og vi håper selvfølgelig at alle klubbens spillere har satt av helga til å spille golf begge dager.

Fint om flest mulig melder seg på i god tid – og dermed skaper litt «blest» om klubbmesterskapet.    Påmelding i Golfbox.

Her resultatene fra klubbmesterskapet 2020.

Som vi ser av oversikten nedenfor har vi noen spillere som har markert seg spesielt under mesterskapene i klubbens historie.  Klubbmesterskapet i 2004 og 2005 ble forøvrig spilt på Sunndal Golfklubb sin bane, før vi spilte vårt aller første mesterskap på hjemmebane kort tid etter åpningen av Surnadal Golfpark i 19. august 2006.

Det er ingen som kan måle seg med Tove Hilstad Garte når det gjelder antall klubbmesterskap.  Tove tok sitt første mesterskap allerede i 2005, og har nå hele 14 klubbmesterskapspokaler på peishylla !! 🙂   Kjell Øyen har også hele 6 klubbmesterskap på merittlisten.   Imponerende prestasjoner !

Fra og med 2009 ble det forøvrig innført seniorklasser, og fra det året er klubbmestrene (uavhengig av alder) markert med uthevet skrift i tabellen nedenfor.

For klubbmesterskapet 2021 har Surnadal GK følgende klasseinndeling:

• Barn (0-12 år, 9 hull / søndag)
  • Herrer junior (13-19 år)
  • Damer junior (13-19 år)
  • Herrer (20-49 år)
  • Damer (20-49 år)
  • Herrer senior (50 år og eldre)
  • Damer senior (50 år og eldre)
  • Herrer veteran *) (65 år og eldre, tee 33, maks par + 5 slag)
  • Damer veteran *) (65 år og eldre, maks par + 5 slag)
  • Herrer stableford (alle herrer uavhengig av alder, vanlig stableford 100% hcp)
  • Damer stableford (alle damer uavhengig av alder, vanlig stableford 100% hcp)

*)  Veteranklassene er opprettet som nye klasser fra og med 2021.  Alle spillere som fyller alderskriteriet (65+) kan velge å spille i denne klassen som alternativ til den ordinære  «herrer senior» / «damer senior».  Dvs. valgfri klasse for alle som er over 65 år.  Her spilles det fra utslag 33 for både damer og herrer, og det spilles med slagbegrensning (hullets par + 5).   De «ekte» klubbmestrene er selvfølgelig fortsatt beste herre / dame uavhengig av alder, og der det selvfølgelig spilles med brutto slag på vanlig måte.   Dvs. at alle som er 65+ men som vil konkurrere om «hovedpokalen» som klubbmester må spille i henholdsvis «herrer senior» eller «damer senior».

Alle som spiller 18 + 18 hull (uavhengig av klasse) er automatisk med i stablefordklassen i tillegg.

Det blir da totalt 11 klasser, der alle vinnerne får pokaler for «klassevinner klubbmesterskap».   Dermed håper vi at klubbmesterskapet skal være en konkurranse som alle kan ha interesse av å delta i – samtidig som vi naturligvis ikke skal glemme det aller viktigste – nemlig at vi skal kåre Surnadal Golfklubbs to beste golfspillere.

Klubbmestrene for damer og herrer (uavhengig av klasse) konkurrerer om de gjeve «hovedpokalene» (glass med inngravering)