Det nærmer seg Surnadal Golf Maraton – her er litt info om turneringsform/-regler :-)

Det begynner så smått å nærme seg lørdag 26. juni og Surnadal Golf Maraton – og noen av deltakerne vil kanskje starte planlegging av strategien for de tre rundene i turneringen 🙂

Derfor kan det også være greit å repetere de forskjellige spilleformene som gjelder i turneringen.

Runde 1 – Fourball  – start kl 07.30

De to spillerne på laget spiller hver sin ball gjennom hele runden (på samme måte som ved individuelt spill) – og lagets beste poengscore (stablefordpoeng i forhold til spillerens eget handicap) blir tellende for lagets score på det enkelte hullet.   Bruttoscoren til minst én av spillerne må være oppgitt på scorekortet, og det må være tydelig hvilken spiller som noterte seg for den aktuelle scoren.   Noter gjerne begge spillernes bruttoscorer på scorekortet hvis dere er i tvil om hvem som får beste poengsum.   Hver spiller får 90 % av sitt spillehandicap.

Runde 2 – Foursome start kl 13.00

Laget spiller én felles ball, annen hver gang fra utslagsområdet, og annen hver gang på ballen.  Den ene spilleren slår ut fra utslagsområdet på alle oddetall hull, mens medspilleren slår fra utslagsområdet på alle partall hull.   Dvs. at den spilleren som slår ut fra hull 1 også MÅ slå ut på hullene 3,5,7,9,11,13,15 og 17.   Etter lagets første slag fra utslagsstedet på et hull, må partnerne slå annethvert slag på resten av hullet.   Hvis laget beslutter å spille en provisorisk ball, må den bli spilt av den spilleren som skal slå lagets neste slag.   Evt. straffeslag for laget påvirker ikke partnernes vekselvise spillerekkefølge.  Laget får 50 % av summen av deres spillehandicap.

Runde 3 – Texas scramble  start kl 18.30

Begge spillere slår hver sin ball fra utslagsområdet. Deretter velger laget den best plasserte ballen, mens den andre ballen plukkes opp og droppes innen en køllelengde fra den best plasserte ballen og slår sine neste slag videre derfra. På greenen plasseres ballene på samme punkt som valgte ball og i bunker gjenskapes ballens leie. Så snart noen i laget har hullet ut, noteres scoren og laget fortsetter til neste hull.  Laget spiller med 25 % av sammenlagt spillehandicap.   Begge spillere på laget må ha minst 5 tellende utslag (texas scramble).

Spillehastighet

Det vil bli svært viktig for gjennomføringen av Surnadal Golf Maraton at vi klarer å holde god «marsjfart» i alle tre rundene.  Derfor vil vi fortløpende passe på (og mase litt) dersom det blir for stor avstand til gruppa foran.    Her er noen tips for god spillehastighet (kilde:  Norskgolf.no):

– Vær fleksibel med honnøren

– Bruk tiden på vei til ballen til å planlegge neste slag

– Plukk opp ballen, og hold heller flagget for de andre når du ikke kan få poeng

– Ikke utsett et slag på grunn av en samtale med spillepartneren din. Slå slaget, deretter kan du skravle i vei.

– Ikke bruk unødvendig lang tid på green. Kom dere raskt vekk fra greenområdet med en gang dere har hullet ut. Scorekortet fylles ut på neste tee eller på vei dit.

– Ikke frys over ballen eller ta unødvendig mange prøvesvinger. Vend deg til en fast rutine med maksimalt to prøvesvinger, så har du samme utgangspunkt før hvert slag.

– Følg ballen helt til landing. Ikke slipp den av syne bare fordi den har litt mer sideskru enn du hadde planlagt.

– Bit i det sure eplet. Aksepter at golfballer er forbruksvare.

– Golf er trim! Det har aldri skadet å spasere i et raskt tempo. Se på golfrunden som trim, og ikke subb rundt på banen.

– Ikke marker halvmetersputter. Gjør deg ferdig så kan dere komme dere raskt av green.