Minneord over Jan Ove Bævre

Vi mottok i går kveld, på fredsdagen 8.mai, det triste budskapet om at vår kjære golfvenn Jan Ove var gått bort, kun 70 år gammel. Selvsagt en tung stund for Anne Kristine og hans nærmeste familie, og vi vil uttrykke all vår medfølelse i sorgen de har.

Jan Ove har lagt ned en enorm interesse og arbeidsinnsats på vår golfbane på Mo, og for å vedlikeholde vår velbrukte maskinpark. Mens mange av oss andre begrenset oss til å møte opp til avtalte dugnader, var det annerledes med Jan Ove. I utesesongen var det få hverdager han, gjerne sammen med bestekompis Einar, ikke var å se i arbeid i redskapshuset eller ute på banen.
På mandager, sammen med resten av dugnadsgjengen, har han dessuten bidratt sterkt til at det er mulig å drifte vår golfbane basert kun på frivillig innsats.

Jan Ove var et positivt ja-menneske. Sendte vi ut en melding om å gjøre en spesiell jobb på banen eller i simulatoren, var det nesten alltid Jan Ove som svarte først – «e kjæm om 10 minutt». Spilte vi en golfrunde og ikke alle slag satt som ønsket, plukket Jan Ove gjerne opp en ny kølle før neste slag med kommentaren – « no prøva e nå nytt».

Vi i klubben kommer i lang tid til å minnes og savne Jan Ove. Det blir et varig tomrom både i vårt sosiale miljø og i tapt arbeidsinnsats. Vi tror det var godt for alle oss 60 som møtte til turneringen i dag, Kristi Himmelfartsdag, å få være med på en liten fin minnestund før start.

Fred over Jan Ove sitt minne.

For Surnadal Golfklubb
Hallvard Kvande, styreleder