Daniel Fiske vil forsøke seg på golf – og NGF utplasserer paragolfbil ved Surnadal Golfpark :-)

For vel 2 år siden ble Daniel Fiske utsatt for en alvorlig ulykke i forbindelse med kiting (vindskjerm kombinert med ski).  Plutselig ble livet til Daniel snudd helt på hodet, og en langvarig opptreningsperiode ble hverdagen.   Daniel fikk et såkalt «inkomplett» brudd i ryggen, dvs. at han har nervesignaler til beina – og dermed en viss bevegelighet.  Men likevel helt avhengig av rullestol i hverdagen.

Daniel har alltid vært svært aktiv ung mann, og det er han også etter ulykken.   Bl.a. er Daniel blitt veldig ivrig med både «sitski», sykling og lærdueskyting – og nå blir det også golf 🙂

Onsdag 27. juli hadde vi storfint besøk i Surnadal Golfklubb, da Daniel Fiske fikk overlevert en spesialbil for golf.    Vi hadde da besøk av integreringskonsulent Gøril Hansen fra Norges Golfforbund og fagkonsulent paraidrett Nils-Erik Ulset fra Møre og Romsdal Idrettskrets.   Nils-Erik er som kjent en meget dyktig paraidrettsutøver selv, som vi kjenner fra mange års deltakelse i paralympiske grener som langrenn og skiskyting.

Det var kompisen Arne Wibe (som er nabo til golfbanen, og selv ivrig golfer) som først lanserte idéen overfor Daniel om at han burde forsøke seg på golf ved å skaffe seg en slik bil.  Deres felles venn Nils-Erik ble deretter koblet på, som igjen kontaktet både Surnadal Golfklubb og Norges Golfforbund.   I golfklubben sitter Daniel sin onkel Stig Talgø sentralt i «styre og stell», og dermed lå alt til rette for at dette skulle ordne seg.

Norges Golfforbund fikk finansiert innkjøp av en splitter ny paragolfbil, som ble sendt til Surnadal i forrige uke.   Den tunge og stødige spesialbilen har en innkjøpspris på ca 300.000 kroner.  Det finnes bare 5-6 tilsvarende biler i hele landet,  derav 4 som er eid av Norges Golfforbund.  Disse er utplassert i Sola, Kongsvinger og Nordhaug (Bærum) – og nå altså i Surnadal.   I tillegg finnes et par private biler i Drøbak og på Jæren.  Dette er rett og slett et fantastisk godt samarbeidsprosjekt – som viser at alt er mulig hvis man legger alle gode krefter til.  Ideen kom for bare noen måneder siden, og nå står bilen parkert i garasjen ved klubbhuset på Surnadal Golfpark 🙂

Bilen kan selvfølgelig også benyttes av andre rullestolbrukere om det er av interesse, både lokalt og ellers i regionen.  Norges Golfforbund ønsker selvfølgelig at bilen skal brukes mest mulig.   Og kanskje kan det på sikt være mulig å etablere et paragolfmiljø i Midt-Norge, og gjerne med base i Surnadal.

Se mer om hjelpemidler for paragolf på Norges Golfforbunds hjemmesider.

I dag var det prøvekjøring av bilen ute på Surnadal Golfpark, og Daniel håndterte paragolfbilen med stødig hånd – og den kom seg fint fram på baneområdet uten at det våte underlaget skapte problemer.  På bilen kan Daniel heise seg opp på setet ved hjelp av knapper og joystick – og komme seg opp i tilnærmet normal golfslag-stilling.

Så snart som mulig vil Daniel gjerne gjennomføre nybegynnerkurs i golf (VTG-kurs) sammen med andre nye golfspillere.  Og i mellomtiden blir nok både Arne Wibe og Stig Talgø mentorer/instruktører for å komme litt i gang 🙂

Nils-Erik Ulset fra Møre og Romsdal Idrettskrets, hovedpersonen Daniel Fiske, Gøril Hansen fra NGF og «filleonkel» Stig Talgø.

Det tok ikke mange minuttene før Daniel var oppe for å teste putteren 🙂

Fagkonsulent paraidrett Nils-Erik Ulset, kommende paragolfer Daniel Fiske og initiativtaker Arne Wibe.

Dere har vel noe som dere kaller «handicap» i golf også, sier Daniel med en god dose galgenhumor 🙂