Surnadal Golf Maraton 2023 – oppdatert informasjon…. :-)

Oppdatering 23. juni:

Komite ved Surnadal Golf Maraton 2023 oppdatert 23062023

Transport til/fra golfbanen: 

For dere som skal sitte på minibussen fra hotellet til golfbanen lørdag morgen gjelder følgende rutetabell (kun for dere som har forhåndsreservert plass):
Avgang fra Hammerstuene kl 05.50 og fra Thon Hotel Surnadal kl 06.00.
Ankomst Surnadal Golfpark ca kl 06.20.
Retur fra Surnadal Golfpark kl 24.00 og kl 01.30.   (to valgfrie avganger)

Oppdatering 20. juni:
Startliste for runde 1 er nå publisert i Golfbox.   Runde 2 og 3 blir ikke publisert før i pausen mellom rundene underveis i turneringen.

Oppdatering 12. juni:

Langtidsvarselet for Surnadal Golfpark (Kvanne) fra yr.no finner du her.

Oppdatering 11. juni:

Spilleform i Surnadal Golf Maraton :

Runde 1 – Fourball  – start kl 07.30 (shotgun)
De to spillerne på laget spiller hver sin ball gjennom hele runden (på samme måte som ved individuelt spill) – og lagets beste poengscore (stablefordpoeng i forhold til spillerens eget handicap) blir tellende for lagets score på det enkelte hullet.   Bruttoscoren til minst én av spillerne må være oppgitt på scorekortet, og det må være tydelig hvilken spiller som noterte seg for den aktuelle scoren.   Noter gjerne begge spillernes bruttoscorer på scorekortet hvis dere er i tvil om hvem som får beste poengsum.   Hver spiller får 90 % av sitt spillehandicap.

Runde 2 – Foursome – start kl 13.15 (shotgun)
Laget spiller én felles ball, annen hver gang fra utslagsområdet, og annen hver gang på ballen.  Den ene spilleren slår ut fra utslagsområdet på alle oddetall hull, mens medspilleren slår fra utslagsområdet på alle partall hull.   Dvs. at den spilleren som slår ut fra hull 1 også MÅ slå ut på hullene 3,5,7,9,11,13,15 og 17.   Etter lagets første slag fra utslagsstedet på et hull, må partnerne slå annethvert slag på resten av hullet.   Hvis laget beslutter å spille en provisorisk ball, må den bli spilt av den spilleren som skal slå lagets neste slag.   Ethvert straffeslag for siden påvirker ikke partnernes vekselvise spillerekkefølge.  Laget får 50 % av summen av deres spillehandicap.

Runde 3 – Texas scramble  start kl 18.00 (shotgun)
Begge spillere slår hver sin ball fra utslagsområdet. Deretter velger laget den best plasserte ballen, mens den andre ballen plukkes opp og droppes innen en køllelengde fra den best plasserte ballen og slår sine slag. På greenen plasseres ballene på samme punkt som valgte ball og i bunker gjenskapes ballens leie. Så snart noen i laget har hullet ut, noteres scoren og laget fortsetter til neste hull.  Laget spiller med 25 % av sammenlagt spillehandicap.   Begge spillere på laget må ha minst 5 tellende utslag (texas scramble).

Oppdatering pr 4. juni:

Selv om det også er ganske mange spillere som har vært med Surnadal Golf Maraton alle tre årene, siden vi etablerte turneringen i 2021, så er det likevel en god del nye ansikter hvert år.  I år kan vi gi følgende «maratondebutanter» en ekstra velkomst:   Henrik Alfredsson, Per Øyvind Aspen, Philip Aspen, Knut Bergli, Geir Forbregd, Odd Einar Gussiaas, Steinar Roald, Dagrun Dyrnes Stromberg, Reinhard Wichmann, Eli Indergaard, Trond Indergaard, Mini Jakobsen, Jørgen Hagen, William Nuncic, Martin Wang, Ansgar Johan Jurgensen Løvold og Pål Myhre. 

Oppdatering pr 4. juni:
Minibussen fra Hammerstuene (avgang kl 05.50) / Thon Hotel Surnadal (avgang kl 06.00) til Surnadal Golfpark lørdag morgen er nå fullbooket.

Oppdatering pr 3. juni:

Norske Filter AS utlover stor premie til alle som måtte være så heldig å klare Hole-in-one under Surnadal Golf Maraton!   Gavekort fra Alti pålydende kr 5000 !!

Oppdatering pr 2. juni:
Norsk Golf har i dag bekreftet at de kommer til Surnadal siste helga i juni for å lage en sak om Surnadal Golf Maraton 🙂   Dette synes vi er kjempeartig, og samtidig en stor anerkjennelse for vårt arrangement.  Ikke så veldig ofte Norsk Golf sender journalist ut i «distrikts-golf-Norge» for å dekke en turnering på denne måten.   Norsk Golf eies av Norges Golfforbund, men bladet Norsk Golf og nettstedet norskgolf.no er redaktørstyrt og redigeres på uavhengig grunnlag.

Oppdatering pr 30. mai:
Komiteliste – første versjon:  Komite ved Surnadal Golf Maraton 2023 oppdatert 28052023

Oppdatering pr 28. mai:

Betaling av startkontingent / greenfee:
For å få til en mest mulig effektiv «innsjekk» når dere kommer til banen før turneringsstart MÅ alle deltakere betale startkontingent og evt. greenfee på forskudd innen 15. juni.

Startkontingent kr 700 (som foruten selve turneringsdeltakelsen også inkluderer piqueskjorte, deltakergaver og 2 måltider varmmat).  I tillegg må alle gjestespillere (som ikke har spillerett ved Surnadal Golfpark) betale en rabattert greenfee på kr 200.

Vi ønsker at begge deler betales med Vipps på nr 691014.  I handlekurven som du finner der vil du finne begge prisene som egne «produkter».   Du velger altså «Startkontingent Golfmaraton kr 700» og «Greenfee kr 200».   Dersom du ikke har Vipps kan du betale direkte til vår bankkonto 4040.55.92721.

Startlister:
Det vil bli 3 forskjellige startlister for de rundene i turneringen.  Startliste for runde 1 blir publisert senest mandag 19. juni.  Startliste for runde 2 og 3 blir publisert i pausene underveis i turneringen.

Tidspunkt for oppmøte / registrering – viktig!
Samtlige spillere må være på plass ved Surnadal Golfpark senest kl 06.45 – dvs. 45 minutt før start.  Meld deg i sekretariatet (i teltet) så snart du har ankommet.  Alle MÅ være på plass i spillerteltet for felles informasjon / presentasjon kl 07.00 presis.   Drivingrangen er åpen og klar for bruk fra kl 06.00.

Bobilområde / øvrig parkering:
Dersom du/dere ønsker å komme med bobil så ber vi om beskjed dette på forhånd, da vi vil ordne eget område for bobil ved behov.  Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har bobilparkering ved selve baneområdet.    For øvrig parkering må alle følge anvisning fra parkeringsvakter ved ankomst Surnadal Golfpark.  Det blir ingen parkering ved klubbhuset, men på alternative plasser i nærområdet.

Overnatting:
Pr i dag er det fortsatt ledige rom ved Thon Hotel Surnadal og Hammerstuene.    Vi vil selvfølgelig anbefale alle tilreisende om å komme til Surnadal fredag og overnatte til søndag.  Fredag er det også en fin mulighet for en innspillsrunde 🙂

Transport:
For dere som bor på hotellet sørger vi gratis transport til golfbanen, med minibuss som går fra Hammerstuene kl 05.50 og Thon Hotell Surnadal kl 06.00 lørdag morgen.    Minibussen vil kjøre tilbake til Surnadal sentrum etter premieutdelingen / banketten, nærmere bestemt kl 24.00 og kl 01.30.

Bespisning:
Med god hjelp av vår turneringssponsor Norske Filter AS serveres også i år både lunsj (burger) og middag (helstekt gris) fra Sylte Gårdsslakteri.   Måltidene serveres i pausene mellom rundene.
Ber om at det blir gitt beskjed til oss om evt. allergier slik at det kan ordnes med alternativ meny.

Det vil komme en egen epost om selve turneringen ca 1 uke før turneringen.

*********************************************************

Lørdag 24. juni er datoen for årets utgave av Surnadal Golf Maraton – som i år spilles for 3. gang.

Her er de 8 beste parene (og premierte) i de to foregående turneringene:

2021: 
1. Heid Snekvik / Ragnhild Snekvik
2. Tove H. Garte / Siri Vaagland
3. Geir Garte / Tor Oterhals
4. Andreas Røsand / Lars Erik Fremstad
5. Øyvind Svinvik / Helge Wiig
6. Stian Oterhals / Steffen Iversen
7. Marius Kvande / Tom Erik Kvande
8. Allan Troelsen / Stian Kooyman

2022:  
1. Marius Kvande / Tom Erik Kvande
2. Junette Hernandez / Pål Vidar Stensen
3. Finn Backer / Andreas Rødsand
4. Marit Kjelås / Paul Blaikie
5. Svein Arne Trolid / Emil Dybvad Trolid
6. Stian Kooyman / Tor Helge Taagvold
7. Geir Garte / Tor Oterhals
8. Paul Arne Nøstberg / Erik Botten

Surnadal Golf Maraton er som vanlig fullbooket også i 2023- dvs. 60 spillere på startstreken.  Spillerne kommer fra 15 forskjellige golfklubber, nærmere bestemt Ålesund, Molde, Kristiansund, Smøla, Tingvoll, Sunndal, Oppdal, Trondheim, Byneset, Klæbu, Hitra Frøya, Stjørdal, Holtsmark og Asker – og arrangørklubben Surnadal GK.   I tillegg har vi flere par på venteliste.

Premiering:
Premier til de 8 beste parene sammenlagt.
Førstepremien er en golfreise til Polen (Sand Valley) inkl. flyreise, i tillegg til gavekort og flotte gavepremier fra turneringssponsor Norske Filter AS.  Flotte premier også til 2. og 3. plass, og videre nedover til og med 8. plass.

Vi har fått tilsendt et bilde av Svein Strandkleiv og Ole Erik Stavrum fra Molde GK, som reiste på golftur/treningsleir i området rundt Nice i Frankrike i slutten av april. Og hovedformålet med turen var selvfølgelig oppkjøring til Surnadal Golf Maraton 🙂

I reisefølget er klubbkameratene Steinar Roald og Odd Einar Gussiaas (fotograf), som også er påmeldt i Surnadal Golf Maraton 2023.  Duoen Strandkleiv og Stavrum har forøvrig deltatt i Surnadal Golf Maraton både i 2021 og 2022, og er som veteraner å regne.  Sistnevnte gleder seg ekstra til å møte Mini Jacobsen i årets turnering 🙂

Og fredag 28. april kom det epost fra Mini – med golfbilde sammen med Henrik Bjørnstad 🙂
«Jeg skjønner at man må være på sitt beste for og slå disse «gode» guttene fra Molde så litt golf med en av de beste er vel på sin plass…»

Her er tidsskjemaet / turneringsprogrammet for Surnadal Golf Maraton;

Kl 06.45:       Siste frist for oppmøte / registrering (45 min før start).
Kl 07.00:       Samling i spillerteltet (obligatorisk) ved klubbhuset.
Kl 07.30:       Runde 1 start.  18 hull Fourball
Kl 13.15:       Runde 2 start.  18 hull Foursome
Kl 18.00:       Runde 3 start.  18 hull Texas scramble
Kl 23.15:       Premieutdeling / bankett.

Startliste blir satt opp på forhånd slik at alle par får forskjellige medspillere for hver runde.

Før start får alle spillere en gratis frokostbaguett fra YX Rindal / Stian Kooyman, og det blir som vanlig servert varmmat fra Sylte Gardsslakteri i begge pausene mellom rundene.  All matservering er inkludert i turneringsavgiften/startkontingenten.   Drikke må kjøpes av den enkelte.

Startkontingent (inkl. piqueskjorte, servering, deltakergaver og premiering) kr 700.
Greenfee kr 200 (for spillere som ikke har spillerett på Surnadal Golfpark).

Turneringssponsor:          Norske Filter AS
Premiesponsor:                Golf Nordic AS

Her er årets deltakerskjorte som alle spillere får utdelt ved oppmøte.

Her er komplett deltakerliste pr i dag:  GolfBox Tournament

På venteliste står pr i dag (28. mai) følgende par:
1. Torstein Snekvik (Surnadal GK) / Magnus Snekvik (Surnadal GK)
2. Egil Nedal (Surnadal GK) / Ken Marius Pedersen (Surnadal GK)
3. Trond Sivertsen (Molde GK) / Tore Boksasp (Molde GK)

Naturligvis håper vi at alle påmeldte stiller på startstreken når turneringen starter, men av erfaring vet vi også at ting kan skje i perioden fra påmelding i november til turnering i juni – og at det KAN bli endringer utover våren.  Derfor setter vi pris på at det blir gitt beskjed dersom noen allerede nå vet at de må melde forfall.  Dette gjelder også dere som står på innbytterlista. Som tidligere er da reglene slik at hele par strykes, og et nytt par rykker opp fra reservelista.  Unntak gjelder ved forfall mindre enn 48 timer før start – da kan spilleren få med seg en ny spillepartner (uten at hele paret mister plassen). 

Har du behov for overnatting?   Da kan vi anbefale følgende alternativer:

Thon Hotel Surnadal
1090 kr pr enkeltrom / natt
1290 kr pr dobbeltrom (2 personer) / natt
Familierommene starter på 1490 kr (1 person) / natt
200 kr i tillegg per ekstra person på rommene.

Bestilling av rom kan gjøres på tel. 71657100 eller e-post surnadal@olavthon.no  med kodeord  «GOLF».   Fristen for at vi holder rommene til dere er 01/06/23.

Hammerstuene (Surnadalsøra)
Våre «golfpriser» er som følger;
Dobbeltrom inkludert frokost 950 NOK per døgn.
Enkeltrom inkludert frokost 850 NOK per døgn.
Tidligfrokost på ønsket tidspunkt.
Dagens 2-retters for boende fredag og lørdag til hyggelige 295,- per person.
Må forhåndsbestilles ved bestilling.
Booking på tlf. 71 66 31 75 eller post@hammerstuene.no.

Surnadal Camping Brekkøya
Stavlaft hytte, glamping hytte eller camping: Booking på tlf.nr 913 78 159 eller her på https://www.surnadal-camping.no
Surnadal Camping Brekkøya tilbyr 10% rabatt på alle middagsretter i restauranten til alle deltakere i Surnadal Golf Maraton.

Transport
Det blir satt opp en minibuss for transport fra overnattingsstedene til golfbanen grytidlig lørdag morgen.  Avgang fra Hammerstuene kl 05.50 / Thon Hotel Surnadal kl 06.00 – med retur fra Surnadal Golfpark kl 24.00 og kl 01.30.