Robotklipperne er nå på plass

Våre nye robotklippere er nå kommet plass på Surnadal Golfpark.  Hele 14 robotklippere vil nå ta seg av klippingen av deler av banearealet.   Dette er en stor investering for klubben, men vi mener dette vil være fornuftig for klubbens drift på lang sikt.

Så vidt vi kjenner til er tilsvarende satsing på robotklipping gjort på kun en golfbane i Norge før oss.  Tjøme Golfklubb startet med robotklippere i 2015, og har gode erfaringer med sitt prosjekt.

Robotklipperne er i aktivitet i store deler av døgnet og sørger for å holde gresset i passende lengde på semiroughen, slik at banekomite og dugnadsmannskap kan konsentrere seg om fairwayer og greener - og klubben vil spare for hundrevis av dugnadstimer hver eneste sesong.

Her er filmsnutt som viser en av de nye klipperne:

Av til må også en robotklipper "hvile seg", eller rettere sagt settes på lading.  Da finner de sine plasser i spesialbygde garasjer med innebygd ladestasjon.