60 spillere klare for Surnadal Golf Maraton 2022 :-) Oppdatert 14. mai.

I løpet av en liten halvtimes tid ut på kvelden mandag 1. november ble Surnadal Golf Maraton 2022 raskt fullbooket med 60 deltakere (dette er forøvrig 4 spillere mer enn i 2021-maraton).

Og dermed er vi klare for forberedelser til selve turneringen – både for dere spillere og for oss som arrangører.  Som en del av dette vil det komme fortløpende informasjon omkring turneringen på denne siden.   Så følg gjerne med her av og til.

Oppdatering pr 14. mai 2022

Komiteliste versjon 2:  Komite ved Surnadal Golf Maraton 2022 oppdatert 14052022

Oppdatering pr 3. mai 2022:

Komiteliste versjon 1:  Komite ved Surnadal Golf Maraton 2022 oppdatert 03052022

Oppdatering pr 11. april 2022:

Alle deltakere må sende beskjed om ønsket størrelse på piqueskorte (deltakergave) innen søndag 24. april.  Pga. trykking av logo mv. må vi ha såpass romslig frist.   Ber om at det sendes beskjed til Siri Vaagland på sms til mobil 95221025.

Oppdatering pr 6. februar 2022:

På samme måte som i 2021 får alle spillere også i kommende turnering en flott piqueskjorte før start, som deltakergave fra turneringssponsor Norske Filter AS.  I fjorårets turnering var det hvit skjorte, mens det i 2022 blir rød skjorte.

Det vil bli skjorter i forskjellige farger for hver golfmaraton i årene som kommer, så disse skjortene blir selvfølgelig attraktive samleobjekt.   Norske Filter AS har nemlig lagt en plan for skjortefarger i mange år framover.   Hvit (2021), rød (2022), kongeblå (2023), orange (2024), grå (2025), marine (2026) – og så begynner vi på nytt – med hvit skjorte i 2027 !!  Så dette kan bli en fin samling i klesskapet for alle ivrige golfmaraton-deltakere 🙂

På bildet nedenfor ser vi Tor Oterhals fra turneringssponsor Norske Filter AS og turneringsleder Knut Haugen som fikk prøve årets spillerskjorte sist helg.   En kvalitetsskjorte fra Craft – samme type som i 2021 – i ledig fint stoff som er perfekt for golf.

(klubblogoen blir forøvrig brodert i hvit farge på den endelige utgaven som deltakerne får).

Surnadal Golf Maraton er altså en parturnering over 3 x 18 hull.   Første utslag runde 1 kl 07.30.
Ca 1 times pause mellom rundene – med avslapning og matservering.
Turneringen spilles alltid første lørdag etter «solsnu», og i 2022 vil dette si lørdag 25. juni.

Her finner du oppdatert liste over de påmeldte
Velg klasse «Maraton» for å se hvem som er inne blant de 60 som får spille – og hvem som står på venteliste – dette oppdateres automatisk om noen melder avbud.

Viktige opplysninger / informasjon:

Turneringsdato:                 Lørdag 25. juni 2022
Turneringsform:                 3 x 18 hull (fourball, foursome og texas scramble)
Hcp-begrensning:              36  (dvs. spillere med høyere hcp kan delta, men spiller da på hcp 36)
Maks. antall deltakere:       60

Resultater 2021:                  GolfBox Tournament

Turneringssponsor:            Norske Filter AS
Premiesponsor:                  Golf Nordic AS

Og ikke nok med det;   vinnerparet får også «wildcard» på Surnadal Golf Maraton 2023 !  (slipper risikoen med å havne på venteliste)

Regler ved evt. forfall:
Vi har i skrivende stund 6 spillere / 3 lag på venteliste.   I den sammenheng gjør vi oppmerksom på at alle er påmeldt parvis, og det samme gjelder ved evt. avbud / forfall.  Dersom en av dere ikke kan stille i turneringen strykes paret, og blir automatisk erstattet med et nytt par fra venteliste.   Unntak fra denne regelen kan evt gjelde ved skade- eller sykdomsforfall maks. to dager før start, da bes det om at dere tar kontakt med turneringsleder.

Spilleform i Surnadal Golf Maraton :

Runde 1 – Fourball  – start kl 07.30 (shotgun)
De to spillerne på laget spiller hver sin ball gjennom hele runden (på samme måte som ved individuelt spill) – og lagets beste poengscore (stablefordpoeng i forhold til spillerens eget handicap) blir tellende for lagets score på det enkelte hullet.   Bruttoscoren til minst én av spillerne må være oppgitt på scorekortet, og det må være tydelig hvilken spiller som noterte seg for den aktuelle scoren.   Noter gjerne begge spillernes bruttoscorer på scorekortet hvis dere er i tvil om hvem som får beste poengsum.   Hver spiller får 90 % av sitt spillehandicap.

Runde 2 – Foursome – start kl 13.00 (shotgun)
Laget spiller én felles ball, annen hver gang fra utslagsområdet, og annen hver gang på ballen.  Den ene spilleren slår ut fra utslagsområdet på alle oddetall hull, mens medspilleren slår fra utslagsområdet på alle partall hull.   Dvs. at den spilleren som slår ut fra hull 1 også MÅ slå ut på hullene 3,5,7,9,11,13,15 og 17.   Etter lagets første slag fra utslagsstedet på et hull, må partnerne slå annethvert slag på resten av hullet.   Hvis laget beslutter å spille en provisorisk ball, må den bli spilt av den spilleren som skal slå lagets neste slag.   Ethvert straffeslag for siden påvirker ikke partnernes vekselvise spillerekkefølge.  Laget får 50 % av summen av deres spillehandicap.

Runde 3 – Texas scramble  start kl 18.15 (shotgun)
Begge spillere slår hver sin ball fra utslagsområdet. Deretter velger laget den best plasserte ballen, mens den andre ballen plukkes opp og droppes innen en køllelengde fra den best plasserte ballen og slår sine slag. På greenen plasseres ballene på samme punkt som valgte ball og i bunker gjenskapes ballens leie. Så snart noen i laget har hullet ut, noteres scoren og laget fortsetter til neste hull.  Laget spiller med 25 % av sammenlagt spillehandicap.   Begge spillere på laget må ha minst 5 tellende utslag (texas scramble).

Premieutdeling og «bankett» fra ca kl 23.15.