Helge Wiig vant duellen med Allan Troelsen

Det var spenning til siste slag da Helge Wiig og fjorårsmester Allan Troelsen skulle avgjøre helgens klubbmesterskap.   Wiig ledet med ett slag etter første spilledag, mens det ble dødt løp søndag.  Dermed vant Helge Wiig med sine 149 slag foran Allan Troelsen med 150 slag.  Hvis sistnevnte hadde satt sin siste putt ville Allan ha vunnet pga. færre slag på siste 18 hull.   Geir Berntsen endte på 3. plass med 160 slag.  Han holdt følge med de to beste søndag, men hadde for mange slag å ta igjen fra lørdag.

I dameklassen var ikke spenningen den samme, men prestasjonen var på et meget høyt nivå.  Tove Hilstad Garte har i mange år vært vår beste golfer på damesiden, og ho sviktet heller ikke denne gang.   Med 155 slag var ho 27 slag foran Dagrun Dyrnes Stromberg.

I juniorklassen, der vi er svært godt fornøyd med vi denne gang hadde 3 deltakere på startlista, vant yngstemann Lasse Vaseng Hansen (16 år) foran Torstein Snekvik og Narve Madaus (begge 19 år).   Lasse spilte sine 18 hull på 105 slag, og var 4 slag bedre enn Torstein.  Juniorene spilte kun søndag.

Her er alle resultatene fra klubbmesterskapet 2019.

Vi gjør oppmerksom på at det var noen spillere som deltok kun den ene spilledagen, og disse konkurrerte selvfølgelig ikke om mesterskapspokalene.

Lasse Vaseng Hansen imponerte med jevnt og solid spill gjennom hele runden.  Han unngikk de store blemmene underveis, og vant dermed fullt fortjent over sine kompiser i juniorklassen – som begge hadde 2-3 hull med høye scorer som ødela runden for både Torstein og Narve.

Som seg hør og bør er det alltid pokaler / statuetter som premier i klubbmesterskapet.

De fire beste herrespillerne fra lørdag gikk sammen i siste gruppe søndag, fra venstre Ronny Edvardsen, Helge Wiig, Stian Kooyman og Allan Troelsen.  Spenningen var nok litt høyere enn vanlig for alle fire, prestasjonene varierte litt mer enn vanlig i dag.   Stian Kooyman ble klubbmester i klassen for «herrer under 50 år» med sine 161 slag, og nr 4 totalt blant herrene (uavhengig av klasse).

Tove Hilstad Garte gjør sjelden store feil og er dyktig til å fokusere på å gjøre hvert enkelt slag skikkelig.  Her er det full konsentrasjon før putten på hull 5.

Her var Tove riktignok litt heldig – det var like før driven på hull 4 havnet i «dammen».  Men Tove retter alltid opp småfeil, og lå på greenen etter to slag…

Trioen Odd Sæther, Arne O. Sæther og Geir Garte spilte også jevnt godt i klubbmesterskapet – men nådde likevel ikke helt opp i toppen av resultatlista denne gangen.

Denne blide gjengen spilte også sammen i søndagens runde.  Til ære for fotografen ble det også arrangert et bilde der de skulle sitte sammen på benken – som altså er beregnet på tre personer….    🙂

Arthur Melling, Palmar Brennskag og Nils Magne Røen med stø kurs for hull 4.  Klubbmesterskapet ble forøvrig spilt i godt vær, med god temperatur og sol innimellom – og som vanlig kjempeflotte baneforhold.

Det var nesten «PGA-tilstander» ved Surnadal Golfpark søndag ettermiddag, der publikum fulgte den spente avslutningen inn mot greenen på hull 18.